Geocaching op MarSteCas.nl
Website Geocaching Profiel Waymarking Profiel Statistieken


Probeer in Nederland een virtuele cache te archiveren en je krijgt half geocachend Nederland over je heen, omdat virtuel caches zo bijzonder en zo leuk zijn. Begin een website vol met virtuele caches, en je houdt in heel Nederland een handje vol mensen over...

Groundspeak besloot in november 2005 virtual caches, webcam caches en locationless caches te beŽindigen. Bestaande caches werden grandfathered caches, nieuwe caches werden niet meer toegestaan. De reden daar voor was duidelijk: geocachen ging om het vinden van kistjes en het schrijven in een boekje. Bij virtuals en webcam caches (die ik zelf overigens ook altijd leuk heb gevonden) is dat niet het geval, dus in feite een helder besluit.

Interessante plekken waar geen cache geplaatst kon worden verhuisden naar de nieuwe "virtualsite" waymarking.com. Daar kunnen sindsdien alle leuke en interessante locaties ingedeeld in categorieŽn geplaatst worden. Ook op waymarking.com zijn er interessantere en minder interessante categorieŽn, zo worden bijvoorbeeld ook fietsknooppunten en ANWB paddestoelen ingedeeld; de "traditionals" onder de waymarks.
De keuze om een paar jaar later earth caches in het leven te roepen vind ik gezien het beŽindigen van virtuals een onbegrijpelijke en niet-consequente keuze.

Waarom is waymarking zo veel minder populair dan geocachen? Omdat je er geen puntje voor krijgt op geocaching.com? Misschien zou het helpen als de geocaching- en waymarkwebsites meer met elkaar geÔntergreerd zouden worden.
Ik vind waymarking in ieder geval een erg leuke aanvulling op mijn hobby. Niet zo dichtgetimmerd met steeds strenger wordende regeltjes als geocaching.