Website Geocaching Profiel Waymarking Profiel Statistieken


Op 5 mei 2008 moest ik (Martijn) naar Luxemburg, waar de rest van mijn familie al een paar dagen eerder heen was gegaan. Mijn oom, Cache-Hopper, bood aan mij te brengen en ik maakte van dat aanbod gebruik. Twee dagen eerder was hij begonnen met een nieuwe hobby: geocachen. Hij vroeg of ik meteen naar mijn ouders wilde, of eerst mee wilde wandelen: zijn doel was namelijk meteen al elke dag een cache te vinden.
Dat leek me natuurlijk veel leuker en dus liepen we samen een mooie multicache nabij Echternach. Het ging nog niet zo soepel als het nu zou gaan, maar om 15.20 uur vond ik mijn eerste cache: Echternach See.

Het duurde even voor ik zelf een gps apparaat kocht, maar in juli kon ik mijn eerste cache zelf vinden met mijn Etrex H.
Ik maakte al veel tripjes in mijn eentje met de trein door Nederland en dat werden nu dus geocachetripjes. Ook mijn vakanties, voornamelijk interrail reisjes door Europa, werden cachevakanties. Veelal ook naar Duitsland, één van mijn favoriete landen, wat de naam "Zugführer" dus verklaart.

Op 8 november 2008 bezocht ik mijn eerste event, de WWFM IV in Hoogvliet. Een half jaar later besloot ik de flash mob zelf te organiseren in Eindhoven. Het begin van veel verschillende events in en rond Eindhoven.
In september 2010 organiseerden we als "Stratumse Alliantie" voor het eerst het MEE in Eindhoven, een event weekend dat sindsdien elk eerste weekend van september plaats vindt en elk jaar weer een bijzonder gezellig full-time weekend geocachen betekend in een Eindhovens stadsdeel.

Sinds het begin van 2012 is team Zugführer officieel uitgebreid met Suzanne. Nu cachen we vaak samen, vooral als we ergens een originele serie of leuke multi kunnen doen.